YEMEK ŞEFİ

Ispanaklı Ayran Aşı Çorbası Tarifi

0

Ispanaklı Ayran Aşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Ispanaklı Ayran Aşı Çorbası ile ilgili görsel sonucu
  • 2 su bardağı yoğurt,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 su bardağı haşlanmış buğday (buğdayın haşlanmamış hali yarım su bardağı ediyor),
  • 1 su bardağı kadar ince kıyılmış ıspanak ya da pazı otu,
  • Su.


Yapılışı

İlk önce buğdaylar haşlanıp, pişirilir ve suyu süzülerek hazır edilir.
Ispanaklar güzelce yıkanıp ince ince doğranır.
Yoğurt ve yumurta, derin bir kase içerisinde tel çırpıcı ile iyice çırpılır ve tencereye alınır.
Üzerine 3 su bardağı kadar içme suyu ilave edilip karıştırılır.
Daha sonra ocağa alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir (karıştırmazsanız yoğurt kesilir).
Kaynamaya başlayınca içerisine haşlanmış buğday ve ince kıyılan ıspanaklar ilave edilir.
Son olarak biraz su ilave edip, kıvamı ayarlanır ve ıspanakların rengi dönünceye kadar ( 5-10 dakika) pişirilir.
Hazırlanan ıspanaklı ayran aşı çorbası, sıcak olarak servis edilir.
Yoğurt çorbaları, bütün çorbalar gibi durdukça biraz koyulaşıyor, yemeden önce biraz sıcak su ilavesi ile açabilirsiniz.
Dilerseniz içerisine, ince doğranıp haşlanmış kabak, nohut, maydanoz veya dereotu ekleyerek tatlandırabilirsiniz.

YORUM BIRAKMAYI UNUTMA!!

0 yorum:

Yorum Gönder