YEMEK ŞEFİ

Patates Çorbası Tarifi

0

Patates Çorbası ile ilgili görsel sonucuPatates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates -küp küp doğranmış,
  • 1 adet orta boy soğan,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 5 su bardağı su,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 yumurta sarısı,
  • Tuz,
  • Karabiber.
Üzeri için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber.
Patates Çorbası ile ilgili görsel sonucu


Yapılışı

Soğan yemeklik olarak doğranıp tencerenin içerisine alınır.
Üzerine sıvı yağ ilave edilip pembeleşinceye kadar kavrulur.
Ardından küp doğranmış patatesler ilave edilir ve biraz kavrulduktan sonra 5 su bardağı su ilave edilir.
Patatesler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirmeye devam edilir.
Terbiyesi için, 1 yumurta sarısı iyice çırpılır ve üzerine süt ilavesi ile karıştırılır.
Patatesler yumuşadıktan sonra, çorba blendırdan geçirilip pürüzsüzleştirilir.
Blendırdan geçirilen patates çorbası ocaktan alınır ve terbiyesi yavaş yavaş eklenip karıştırılır.
Tekrar ocağa alınıp, tuz ve karabiber ilavesi ile kaynara çıkıncaya kadar karıştırılır.
5-10 dakika kadar kaynadıktan sonra, hazır olan terbiyeli patates çorbası ocaktan alınır.
Ayrı bir tava içerisinde, tereyağı ve toz kırmızı biber kızdırılır.
Çorbalar servis kaselerine alındıktan sonra, hazırlanan sos üzerilerine gezdirilip servise sunulur.


YORUM BIRAKMAYI UNUTMA!!

0 yorum:

Yorum Gönder